و اهداف تحقیق،
- پیشینه تحقیق،
- مواد و روش ها،
- بحث و نتایج،
- نتیجهگیری و پیشنهادات.
1-4 مروری براصطلاحات کاربردی
- دینامیک سیالات محاسباتی(CFD): برای تحلیل عددی مدلهای آزمایشگاهی باید از یک مدل تحلیلی استفاده شود. مدلهای عددی که جهت حل میدانهای سیال استفاده میشود بهCFD معروف هستند. CFD ابزاری بر اساس روشهای عددی است که جهت شبیهسازی رفتار سیستمهایی شامل جریان سیال، انتقال حرارت و دیگر فرایندهای وابسته به کار میرود. در این روشها معادلات جریان سیال برای منطقه مورد نظر که با شرایط مرزی مشخص شدهاست، حل میشود(نجفزاده، 1388).
- روش حجم محدود (VOF): یکی از روش های حل دینامیک سیالات محاسباتی(CFD) می باشد که در انفصال میدان جریان کاربرد دارد. این روش دارای ظاهر روش تفاضل محدود است ولی بسیاری از ایده های روش اجزا محدود را به کار می گیرد. روش حجم محدود به علت مستتر بودن خاصیت بقای جرم در آن، در حل میدان جریان سیال نسبت به روش های انفصال ارجح میباشد. در این روش ابتدا دامنه موردنظر به تعدادی حجم کنترل انتگرالگیری شده و معادلات به فرم عددی منفصل میگردند. ایده اصلی در این روش انفصال تقریب معادلات دیفرانسیل جزئی در نقاط مجزا نمی باشد، بلکه شرط برقراری اصل بقای جرم به صورت
-
خرید اینترنتی فایل متن کامل :
- ماکروسکوپی دارای اهمیت است( حیدری، 1381).
- آبشستگی (Scouring): به فرسایش بستر و کناره آبراهه در اثر عبور جریان آب، به فرسایش بستر در پایین دست سازه های هیدرولیکی به علت شدت جریان زیاد و یا به فرسایش بستر در اثر بوجود آمدن جریان های متلاطم موضعی، آبشستگی گویند( علی حسینی، 1387).
- پرش هیدرولیکی: پرش یا جهش هیدرولیكی، از انواع جریانهای متغییر سریع است كه در بسیاری از كارهای عملی با آن روبرو بوده و آن عبارت است از تغییر حالت جریان از فوق بحرانی به زیر بحرانی . چنانچه آب در قسمتی از مسیر دارای حالت فوق بحرانی بوده و بنا به مشخصات و موقعیت خاص كانال بخواهد تغییر حالت دهد،عمق جریان در مسیر نسبتا كوتاهی به میزان قابل ملاحظه ای افزایش یافته و نتیجتا ضمن ایجاد افت انرژی محسوس ، از میزان سرعت به اندازه قابل توجهی كاسته می گردد . این پدیده كه یكی از پدیده های مهم جریان آب در كانالهای باز بوده و از ابتدا تا انتها ی آن یک تلاطم و پیچش سطحی آب وجود دارد ، به پرش هیدرولیكی یا پرش آبی موسوم است، در چنین حالت و به تناسب شدت پرش، آشفتگی هایی در سطح آب دیده می شود كه بتدریج كه به سمت انتهای پرش نزدیک می شویم از شدت آنها كاسته شده و متناسبا و به جهت تبدیل انرژی به گرما، انرژی آب نیز كاهش می یابد. علاوه بر آن به جهت این آشفتگی و تلاطم و در اثر برخورد آب با هوا، مقداری هوا با آب و در قسمتهای سطحی مخلوط شده كه به سمت پایین دست منتقل و نهایتا به شكل حباب های هوا رها می گردد .
عمق آبشستگی: عمق ناشی از فرسایش بستر نسبت به بستر اولیه را عمق آبشستگی می نامند.
فرم در حال بارگذاری ...