ابداع و استفاده از روشهای اکسایش پیشرفته تحول عظیمی را در حذف آلایندههای محیط زیست بوجود آورده است، چنانچه فعالیتهای علمی و صنعتی انجام شده در این زمینه و تلاش برای كارآمدتر كردن این روش بیانگر این موضوع خواهد بود و مطالعه در مورد استفاده از این فرایندها می تواند گامی موثر در این نوآوریها باشد.
آب
عملیات تصفیه و آمادهسازی در مورد آب بستگی به محل مصرف آن دارد. بعلاوه امروزه، تصفیه پساب حاصل شده در صنعت یكی از موضوعات قابل توجه زیست محیطی به شمار میرود. مناسبترین پساب در هر صنعت آن است كه هزینه تصفیه آن كمتر از مخارج آثار عواقب زیانبخش ناخالصیهای آن باشد [1].
به نظر میرسد كه تقسیم پسابها بر اساس منشأ تولید، ممكن است كمك موثری در جهت تقسیمبندی آنها باشد كه دارای ماهیت متفاوتی هستند. تقسیمبندی مزبور را میتوان به این صورت ارائه نمود فاضلابهای خانگی، فاضلابهای شهری (مجموع فاضلابهای خانگی، تجاری و تولیدیها)، فاضلابهای سطحی، فاضلابهای صنعتی، مخلوط فاضلابها، آبهای خنك كننده، آبهای آلوده معادن و شیرابههای محلهای دفن زباله[2].
آلودگی آب
خرید اینترنتی فایل کامل :
تمام آبهای طبیعی حاوی انواع آلودگیهایی هستند كه از فرایندهای فرسایش، شستشو و هوازدگی ناشی میشوند. به این آلودگیهای طبیعی، آلایندههای دیگری كه ناشی از تخلیه فاضلابهای خانگی و صنعتی است نیز اضافه میگردد. آلایندههای آب انواع مختلفی دارند: آلایندههای غیرمقاوم[1] شامل اکثر مواد آلی، بعضی مواد معدنی و برخی میكروارگانیسم ها هستند كه توسط فرایندهای خودپالایی طبیعی تجزیه میشوند بطوریكه غلظت آنها با زمان كاهش مییابد. سرعت تجزیه این مواد تابعی از نوع آلاینده، كیفیت آب پذیرنده، دما و دیگر عوامل زیست محیطی است. بسیاری از مواد معدنی و برخی از مواد آلی تحت تأثیر فرایندهای تصفیه طبیعی قرار نمیگیرند، بطوریكه غلظت این آلایندههای مقاوم[2] تنها با رقیق شدن كاهش مییابد]3[. علاوه بر طبقه بندی آلایندهها به مقاوم و غیرمقاوم، خصوصیات زیر نیز باید در مورد انواع آلایندهها در نظر گرفته شود:
1- مواد سمی كه مانع فعالیتهای بیولوژیكی در آب میشوند. منشاء این مواد از پساب های صنعتی است و شامل موارد زیر میباشد:
فلزات سنگین موجود در پساب واحدهای آبكاری، آفت كشها و حشرهكشها، پساب كارخانجات نساجی، صنایع رنگرزی و غیره.
2- موادی كه بر مقدار اكسیژن آب اثر میگذارند:
الف- موادی كه اكسیژن آب را مصرف میكنند: شامل مواد آلی كه به صورت بیوشیمیایی اكسید میشوند و یا مواد معدنی احیاء كننده.
ج- آلودگی حرارتی: غلظت اكسیژن محلول در آب با افزایش دما كاهش مییابد.