در سال 2004، بیماریهای قلبی عامل 36% مرگ و میر در جهان بوده است و همچنین مهمترین عامل مرگ در آمریکا معرفی شده است. تقریباً 2000 نفر در آمریکا به علت داشتن بیماریهای قلبی در هر روز جان میسپارند و این یعنی در هر 44 ثانیه، یک مرگ. در ایران هم بنا به گفته وزیر بهداشت روزانه 300 بیمار قلبی جان خود را از دست میدهند، این بدین معنا است که بیماریهای قلبی عروقی باعث از دست رفتن 4/23 درصد عمر مردم کشور میشود. خبر خوشحال کننده این است که، نرخ مرگ ناشی از بیماریهای قلبی رو به کاهش است. متاسفانه بیماریهای قلبی بطور ناگهانی باعث مرگ افراد میشوند و بسیاری از بیماران پیش از رسیدن به بیمارستان تسلیم مرگ میشوند.
1-1-1- آناتومی قلب[3]
قلب یا دل یک اندام ماهیچهای است که مسئول تلمبه کردن خون به شریانها بوسیله حرکات ضرباندار است. این عضو مخروطی شکل بصورت کیسهای عضلانی شکل تقریباً در وسط فضای سینه، ابتدا در دل اسفنج متراکم و وسیعی مملو از هوا(ریهها ) پنهان شده است و سپس توسط یک قفسه استخوانی بسیار سخت( اما قابل انعطاف ) مورد محافظت قرار میگیرد. تقریباً هفتاد و پنج درصد از تمامی قلبها در سمت چپ بدن انسان و بیست و پنج درصد آن در سمت راست بدن انسان واقع شده است. ابعاد قلب در یک فرد بزرگسال 6×9×12 سانتیمتر و وزن 300 گرم در آقایان و 250 گرم در خانمها است.
قلب دارای چهار حفره است. دهلیز[4] راست، بطن[5] راست، دهلیز چپ، بطن چپ. (همواره منظور از چپ و راست، نسبت به خود فرد است). قلب توسط یک دیواره
خرید اینترنتی فایل کامل :
عضلانی عمودی به دو نیمه راست و چپ تقسیم میشود. نیمه راست مربوط به خون سیاهرگی و نیمه چپ مربوط به خون سرخرگی است. هر یک از دو نیمه راست و چپ نیز مجدداً بوسیله یک تیغه عضلانی افقی نازکتر به دو حفره فرعی مجزا تقسیم میشوند.