هدف از انجام این آزمایش بررسی اثرات پیش تیمار بذور گندم به وسیله ی پیریدوکسین و طول دوره ی کاربرد آن بود. با توجه به محدودیت منابع غذایی و افزایش روز افزون تقاضا، ویتامین B6 (پیریدوكسین) با اثر مثبت بر رشد و جوانه زنی گیاهچه گندم نان می تواند باعث افزایش میزان تولید گیاهچه سالم گردد. فصل اول کلیات و تاریخچه 1-1 اهمیت غلات 1-2 گندم گندم گیاهی استراتژیک و یکی از قدیمی ترین و مهم ترین گیاهان زراعی است که 5-10 هزار سال قبل از میلاد حضرت مسیح در آسیا وجود داشته و مبدأ اولیهی آن را آسیای غربی (سوریه، فلسطین، مصر، ایران، هند، افغانستان و…) میدانند (امام، 1386). گندم ماده غذایی گیاهی ضروری برای 35 درصد جمعیت جهان است و بیشترین کالری را نسبت به گیاهان دیگر تأمین می کند. حدود 66 درصد گندم کشت شده برای مصرف انسان و حدود 17 درصد آن برای تغذیه دام استفاده میشود، 17 درصد باقیمانده گندم تولید شده شامل مصارف گوناگون و تلفات پس از برداشت می باشد (فائو، 2004). 1– 2 – 1 گیاه شناسی گندم گیاهی است تک لپه، علفی و یکساله از تیره غلات (Poaceae) سردسیری و جنس Triticum که از لحاظ ژنتیکی دارای سه نوع کروموزوم دیپلوئید (14=n2)، تتراپلوئید (28=n2) و هگزاپلوئید (42=n2) میباشد و بیشتر ارقام زراعی از نوع تتراپلوئید و هگزاپلوئید هستند (نورمحمدی و همکاران، 1383). 1 – 2 – 1 خرید اینترنتی فایل متن کامل : – 1 ریشه گندم و به طور کلی غلات دارای سیستم ریشه ای افشان میباشند که در خاک اطراف و عمق خاک نفوذ میکنند و شامل ریشههای بذری و ریشههای اصلی ( ثانویه یا نابجا) هستند که از گره انشعاب یا طوقه زیر سطح خاک رشد میکنند. وظیفه اصلی ریشههای بذری، جذب آب و عناصر غذایی در مراحل اولیه رشد گیاه میباشد (امام، 1386) و فعالیت آن ها به تدریج کاهش مییابد. البته فعالیت آن ها تا مرحله ی رسیدن محصول به صورت بسیار ضعیف ادامه دارد. ریشههای اصلی 5-4 هفته بعد از رویش گندم ظاهر میگردند. وظیفهی این ریشهها علاوه بر جذب آب و عناصر غذایی از لایههای سطحی خاک، استقرار گیاه در سطح خاک نیز می باشد (نورمحمدی،1383).